Massage

Welke soorten massages zijn er?

Je boekt een behandeling bij de massagesalon of schoonheidsspecialiste om een massage te ontvangen door een masseur. Een masseur oefent pressie uit op je lichaam, door draaiende, knedende en drukkende bewegingen met zijn handen te maken. Spieren, huid en bindweefsel worden zo gestimuleerd. Je kunt een massage ontvangen op een massagestoel of op een massagetafel. Elke massagesalon biedt verschillende soorten massages aan.

Wat gebeurt er tijdens een massage?

Je kunt een massage boeken wanneer je last hebt van stijve spieren, ter ondersteuning van het herstel bij een sportblessure of ter ontspanning. Voordat de massage begint, kleed je je uit. Omdat de masseur zijn handen van boven naar onder over je lichaam verplaatst, is het handig geen ondergoed te dragen. Je ondergoed aanhouden mag ook wanneer je dit wilt. Op de massagetafel wordt alleen het specifieke lichaamsgedeelte ontbloot dat gemasseerd wordt. De rest wordt afgedekt met een handdoek. Bij veel massagesalons mag je van tevoren een massageolie uitkiezen die je lekker vindt ruiken. 

Verschillende massages bij de massagesalon

Elke massagesalon biedt een gevarieerd aanbod aan massages waar je uit kunt kiezen. De masseur kan je helpen bij het maken van de voor jou meest geschikte massage. De meest populaire massages zijn de volgende:

  • Ontspannende massage: Een ontspanningsmassage wordt uitgevoerd met olie. De massage is gericht op het versoepelen van de spieren, het stimuleren van je bloedsomloop en het reduceren van stress. Vooral bij schouderklachten en rugpijn is dit een zeer geschikte massage.  
  • Duo massage: Boek je een behandeling samen met je partner, je moeder of bijvoorbeeld een vriendin? Dan ontvang je de massage tegelijkertijd in dezelfde ruimte. Een duo massage wordt vaak als cadeau gegeven.
  • Thai massage: Bij een Thaise massage worden, naast de massage, ook rek- en strekoefeningen uitgevoerd. Het doel is je lichaam zowel te ontspannen als te activeren. Thaise massages zijn gericht op het activeren van je zenuwstelsel en de energiestroom. De druk die wordt uitgeoefend is steviger dan bij een ontspannende massage en kan soms pijnlijk aanvoelen. 
  • Zwangerschapsmassage: Tijdens een zwangerschap kun je last krijgen van vermoeide benen en een pijnlijke onderrug. Hier ligt dan ook de focus op tijdens een zwangerschapsmassage. De buik wordt niet gemasseerd. Dit type massage wordt aangeraden vanaf het tweede trimester tijdens de zwangerschap.

Ontvang je liever een massage aan huis? Dan bieden sommige salons de mogelijkheid een massage thuis te boeken in de massagestoel of op de massagetafel. Massages in de massagestoel zijn gericht op het verlichten van schouder-, nek- en rugklachten. Tijdens een stoelmassage houd je je kleding aan.

De voordelen van een massage

Regelmatig een massage ontvangen zorgt voor een versterkt immuunsysteem, verbetert de bloedsomloop en verlaagt de bloeddruk. Je lichaam blijft soepel en in balans, waardoor chronische spierpijn, nek- en schouderklachten flink afnemen. Ook helpen massages bij het afvoeren van vet en het verstevigen van de huid bij cellulite. Wil je meer informatie over de verschillende massagetechnieken en soorten massages? Kijk dan op onze website of maak direct een afspraak bij een schoonheidsspecialiste in je buurt.  

 

Massage