Gelaatsverzorging

Professionele gelaatsverzorging

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam, waarvan de gezichtshuid dagelijks zichtbaar is. Ons gelaat staat bloot aan invloeden van buitenaf als bijvoorbeeld wisselende temperaturen en vuil. Dankzij een deskundige gelaatsverzorging blijft je gezichtshuid in goede conditie, worden huidproblemen aangepakt en ga je huidveroudering tegen.

Wanneer een professionele gezichtsbehandeling?

Er zijn verschillende redenen om je gezicht vakkundig te laten behandelen door een professional. Je kunt hiervoor terecht bij de huidtherapeut, de dermatoloog en de schoonheidsspecialist:

  • De huidtherapeut: De huidtherapeut is, in Nederland, een paramedicus geschoold op HBO niveau. Huidziekten en aandoeningen als bijvoorbeeld oedeem, wijnvlekken en couperose worden opgespoord en behandeld. Daarnaast zorgt de huidtherapeut voor advies en preventie. In België bestaat dit beroep niet.
  • De dermatoloog: Een arts die zich gespecialiseerd heeft in aandoeningen van de huid, de nagels en het haar; is een dermatoloog. Je gaat op doorverwijzing van je huisarts naar deze specialist wanneer er bijvoorbeeld kwaadaardige moedervlekken, een huidallergie of psoriasis is geconstateerd. De dermatoloog kan medicatie voorschrijven en opereren.
  • De schoonheidsspecialist: Een schoonheidsspecialiste heeft zich gespecialiseerd in verzorgende behandelingen voor de huid. Voor milde vormen van couperose en acne, ouderdomsvlekken, rimpels of bijvoorbeeld een doffe huid, boek je een gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialist.

Na de opleiding tot schoonheidsspecialist bestaat de mogelijkheid tot verdere specialisatie op het gebied van dermatologie. Zo kan de schoonheidsspecialist zich bijvoorbeeld verdiepen in anti-aging en huidverbetering.

Gelaatsverzorging bij de schoonheidsspecialiste

Bij de schoonheidsspecialiste kun je terecht voor verschillende behandelingen voor je gelaat. Ook zijn er beautysalons die gelaatsverzorging aanbieden voor mannen. Naast een gezichtsbehandeling, voorziet de specialist je ook van een persoonlijk verzorgingsadvies en kun je gelaatsverzorgingsproducten voor mannen en vrouwen kopen. Een basis gelaatsbehandeling bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Huidanalyse: Bij de huidanalyse wordt je type huid bepaald en bekijkt de specialiste de conditie van je huid. Ook eventuele huidproblemen worden opgespoord. Op basis van de huidanalyse wordt de gezichtsbehandeling aangepast aan jouw huid.
  • Reiniging: Na de eerste reiniging met gezichtsreinigende producten, volgt een scrub of peeling. Het scrubben of peelen van de huid wordt de dieptereiniging genoemd. Eventueel aanwezige comedonen worden nu verwijderd.
  • Voeding: Na het reinigen is het gezicht klaar voor de voeding. Dit kan bestaan uit een voedend masker, een voedende gezichtscrème of een serum. 

Als aanvullend behandelingen kan er gekozen worden voor een ontspannende gezichts- en hoofdmassage, het epileren van de wenkbrauwen of een oogcrème. Na de behandeling kan de huid rood aanzien. Dit komt omdat je bloedsomloop gestimuleerd is en trekt vanzelf weg.

Vraag het de schoonheidsspecialiste

De beautysalon biedt verschillende gezichtsbehandelingen aan als microdermabrasie, de anti-aging behandeling, een chemische of fruitzuur peeling, microneedling en meer. Ook is het mogelijk een speciale couperose, acné of  pigmentvlekken behandeling te boeken. Twijfel je wat de meest geschikte behandeling is voor jouw huid? Vraag dan om advies bij de schoonheidsspecialiste voordat je een afspraak maakt. Dankzij deskundig advies kom je tot de beste verzorging voor jouw gelaat. Voor meer informatie over de verschillende behandelingen en een schoonheidsspecialiste in je buurt, kijk je op onze website.

Massage