Manicure

Een manicure bij de nagelstudio

Een manicure behandeling is erop gericht om je nagels, nagelriemen en handen professioneel te verzorgen. Je boekt een afspraak voor een manicure bij een nagelstudio of een schoonheidsspecialiste. De persoon die de behandeling bij je uitvoert, noem je ook de manicure. Een nagelsalon biedt naast een manicure ook extra behandelingen aan.

Wat doet de manicure?

Een manicure is gespecialiseerd in het verzorgen en stylen van nagels. Voor de verzorging, worden technieken toegepast die de kwaliteit van de nagels verbeteren. Natuurlijke nagels kunnen bijvoorbeeld verlengd en versterkt worden. Ook bij nagelbijten bieden verschillende nagelstudio’s speciale arrangementen aan. Daarnaast kun je kiezen voor het aanbrengen van nail art; het versieren van kunstnagels. Een manicure kan voor cosmetische doeleinden worden ingezet, maar ook vanwege medische behandelingen als chemotherapie. 

Behandelingen bij de nagelstudio

Elke nagelstudio biedt verschillende arrangementen en behandelingen aan. De manicure bespreekt de verschillen en bekijkt, in overleg, welke behandeling het beste aansluit bij jouw wensen. De meest voorkomende behandelingen zijn de volgende:

  • Manicure: Bij een manicure behandeling worden de nagelriemen voorzien van olie, in vorm gebracht en verzorgd. De nagels worden in de gewenste vorm gevijld en gepolijst. De handen worden gereinigd en voorzien van een verzorgende crème. Aanvullingen hierop zijn bijvoorbeeld een handmassage, handscrub, paraffinebad voor je handen of het professioneel lakken van de natuurlijke nagels.
  • French manicure: French nagels met de French manicure, betekent dat je nagels op een natuurlijk ogende manier gelakt worden. De roze kleur van je nagel wordt versterkt met een bijpassende kleur nagellak en aan de toppen van je nagels worden witte randjes aangebracht. Je kiest zelf welke kleur wit je laat aanbrengen. Dit varieert van roomwit tot stralend wit.
  • Gelnagels: Om nagels te verstevigen en/of te verlengen, wordt gebruikgemaakt van gelnagels. De gel wordt in meerdere lagen aangebracht op de natuurlijke nagel en uitgehard onder een uv-lamp. Voor verlenging gebruikt de manicure zogenaamde “tips” of “sjablonen”. Na het in model vijlen kan gekozen worden voor een nagellak.
  • Acrylnagels: Voor het aanbrengen van acrylnagels mengt de nagelstyliste acryl poeder met acrylvloeistof tot een bolletje. Het bolletje wordt op de nagel in vorm gebracht en gevijld. Het uitharden gebeurt zonder uv-lamp. Ook bij acrylnagels worden “tips of sjablonen” gebruikt voor verlenging van de nagels.

Laat acrylnagels altijd zetten in een nagelsalon. De materialen voor acrylnagels bevatten namelijk acrylaat monomeren. Wanneer je nagelriemen of huid hiermee in contact komen, kan dit bij sommige mensen een allergische reactie veroorzaken. De producten zijn niet bestemd voor thuisgebruik en mogen alleen toegepast worden door professionals die een manicure opleiding genoten hebben.

Voor mooi verzorgde handen

Handen die behandeld zijn door de manicure dragen bij aan een verzorgd uiterlijk. Je voelt je zelfverzekerder en durft je handen te laten zien. Met hulp van de manicure kun je nagelbijten afleren en voor een feestelijke gelegenheid, pas je jouw nagels aan met nail art. Meer informatie over de verschillende behandelingen voor je handen en nagels, vind je terug op onze website. Of informeer naar de mogelijkheden bij een nagelstudio in de buurt.

Massage