Welke manicure kies jij? Alle soorten manicures op een rij

14 mei 2021 · door Tara

Of je nu op je nagels bijt, een service verlenend beroep uitoefent, of naar een sollicitatiegesprek gaat. Welke reden je ook hebt; een manicure maakt je uiterlijke verzorging helemaal af. Maak je een afspraak bij de schoonheidssalon, dan kun je kiezen uit veel verschillende soorten manicures. In dit artikel zetten we alle soorten manicures voor je op een rij. Welke manicure kies jij het liefst?

Verschil tussen gelnagels en acrylnagels

Acrylnagels worden gemaakt uit een mix van acrylvloeistof met acrylpoeder. Dit wordt in een bolletje op je nagel geplaatst, waarna de gewenste vorm en dikte aan je nagel gegeven wordt. Gelnagels zijn gemaakt van polymeerhars en worden in 3 stappen aangebracht. Tussen elke stap drogen je nagels onder een UV lamp. Waarom kies je voor acrylnagels of juist voor gel nails?

  • Acrylnagels zijn keihard en blijven lang zitten, tot wel 5 weken lang.
  • Je kunt acrylnagels zelf verwijderen door ze te weken in aceton. Gelnagels moet je laten verwijderen door de schoonheidsspecialiste.
  • Gelnagels glimmen meer dan acrylnagels.
  • De flexibiliteit van gelnagels is groter waardoor ze minder snel breken, maar iets minder lang blijven zitten; gemiddeld 3 weken.

Wat jij allemaal met je handen doet, beïnvloedt hoe lang je plezier hebt van je nieuwe nagels. Zit je veel met je handen in het sop, dan is de gelnagel of acrylnagel eerder aangetast. Ook groeien je kunstnagels mee met je echte nagels en ontstaat er uitgroei bij de nagelriem. Meestal wordt deze uitgroei zichtbaar na een week of 3 tot 4. Gelukkig kun je bij de schoonheidssalon je acrylnagels en gelnagels laten opvullen. Zo zijn ze weer als nieuw. 

Ga je voor shellac of gellak?

Heb je de keuze gemaakt tussen acrylnagels of gelnagels, dan volgt de nagellak. Ook hier moet je kiezen: kies je voor shellac of gellak? Shellac is een nagellak die tussen een gewone nagellak en een gellak in zit en ongeveer 2 weken blijft zitten. Het kan direct op je nagels worden aangebracht. Omdat er oplosmiddel in zit, is shellac met 5 minuutjes te verwijderen. Gellak is gemaakt van een gel met nagellak en wordt aangebracht op nagels die eerst geschaafd worden. Of je nu voor een gel manicure of shellac kiest, beiden worden met een UV lamp gedroogd.

Alle soorten manicures prijzen

De manicure prijs verschilt per schoonheidssalon. Dit heeft te maken met de materialen die gebruikt worden, maar ook met bijvoorbeeld de locatie en de ervaring van de nagelstyliste. Naast je nagels laten kleuren met shellac of gellak, kun je ook voor de klassieke “French Manicure” kiezen. Licht Roze, glanzende, nagels met een stralend wit randje aan de bovenkant. Of je kiest voor een verzorgende manicure zonder lak. We zetten de gemiddelde prijzen op een rij:

Prijs manicure

De prijs voor een manicure hangt ook af van het soort behandeling welke je krijgt. Ontvang je een paraffinebad, een handmassage, scrub of ook een nagelriemverzorging, dan is de prijs natuurlijk hoger dan wanneer je enkel kiest voor het aanbrengen van een nagellak. Wil je ook nail-art? Dan bepalen de materialen die je kiest mede de prijs. Ga vooral niet zelf aan de slag met gellak en shellac. Een professional weet hoe ze deze producten op een veilige manier gebruikt. Informeer eens naar de mogelijkheden bij verschillende schoonheidssalons in je buurt. Je zoekt ze gemakkelijk op deze website.

Manicure