Huidverzorging bij mannen, even noodzakelijk als bij vrouwen

07 mei 2021 · door Fabian

Herinner je de cosmeticaproducten van je vader nog? Vermoedelijk kom je niet verder dan scheercrème, een stukje zeep, shampoo en in sommige gevallen een aftershave. Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders. Maar liefst 44% van de mannelijke cosmetica artikelen bestaat uit huidverzorgende crèmes, serums, reinigende- en vochtinbrengende producten voor het gezicht. In dit artikel bespreken we het belang van huidverzorging bij mannen.

Waarom huidverzorging bij mannen

Wanneer je nog steeds denkt dat huidverzorging voor mannen complete onzin is, heb je het goed mis. De mannelijke huid heeft namelijk net zo goed verzorging nodig, net als de vrouwenhuid. Dit heeft te maken met de specifieke eigenschappen van de mannelijke huid:

  • Dankzij de aanmaak van testosteron, is een mannenhuid tot wel 25% dikker dan de huid van een vrouw.
  • Vanwege de haargroei in het gezicht heeft een mannenhuid meer talgklieren in het gezicht.
  • Door de combinatie testosteron met talgklieren, hebben mannen een meer vette huid dan een vrouwenhuid.
  • Mannen hebben minder vaak een droge huid dan vrouwen.
  • Mannen hebben minder onderhuids vetweefsel maar meer collageen. Rimpels ontstaan hierdoor op latere leeftijd dan bij vrouwen, maar zijn vaak dieper.
  • Een mannenhuid bevat minder antioxidanten dan een vrouwenhuid.

Voeg hier ook het dagelijks scheren van het gezicht aan toe en je begrijpt dat ook mannen gebaat zijn bij een dagelijkse gelaatsverzorging. Wil je weten welke producten geschikt zijn voor jou? Ga dan eens langs bij de schoonheidsspecialiste en laat je adviseren.

Gezichtsbehandelingen voor mannen

Ook voor mannen zijn er behandelingen bij de schoonheidsspecialist. De meest geboekte is wel de facial voor mannen. Een diep reinigende gezichtsbehandeling, die de dikkere huid van de man eerst exfolieert, waarna een gezichtsmasker de huid voedt en aansluitend verzorgt met een gezichtscrème. Naast reinigings behandelingen, zie je veel anti-aging behandelingen en speciale huidverzorging voor mannen met acne. Daarnaast maken veel mannen gebruik van de laser voor permanente ontharing.

Verzorgingsproducten voor mannen

Met een reinigingsproduct, een scrub crème en een verzorgende crème ben je al een eind op de goede weg. Als man kun je natuurlijk de producten van je vrouw of vriendin op je gezicht smeren. Maar de mannenhuid is toch echt wel gebaat bij producten specifiek bestemd voor de mannenhuid. Zo zal een goede scrub crème voor mannen een andere textuur hebben dan een scrub voor vrouwen. Een reinigingsproduct voor de dagelijkse reiniging, mag ook niet ontbreken. Net als een voedende gezichtscrème die makkelijk aanbrengt en, bij voorkeur, niet zichtbaar is.

Wat kan de schoonheidsspecialist doen?

Een schoonheidsspecialist weet alles over de verschillende huidsoorten en de verzorging hiervan. Elek mannenhuid is anders en heeft zijn eigen verzorging nodig. Maak eens een vrijblijvende advies afspraak en ontvang tips over jouw huid en de mogelijke behandelingen. In veel salons koop je bovendien kwalitatief hoogwaardige producten die je niet bij de drogist kunt kopen.

Beauty info Gezicht