Alles over de bindweefselmassage

02 maart 2022 · door Tara

Ben je op zoek naar een verjongende huidbehandeling, zonder een cosmetische ingreep te ondergaan? Dan is een bindweefselmassage de perfecte behandeling voor jou. Deze non-invasieve behandeling zorgt er voor dat je huid weer in topconditie raakt, zonder dat je onder het mes gaat. Laten we eens hoe een bindweefselmassage nu eigenlijk werkt.

Hoe werkt een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage geeft de aanmaak van collageen en elastine een boost. Beiden dragen bij aan een elastische en stevige huid, zonder rimpels. Bindweefsel bevindt zich overal in ons lichaam onder onze lederhuid en verbindt cellen, weefsels en organen met elkaar. Door het bindweefsel met speciale massagetechnieken te masseren, activeert de schoonheidsspecialiste de afvoer van afvalstoffen, een betere doorbloeding en vernieuwing van collageen en elastine. Juist dat laatste kunnen we wel gebruiken, omdat collageen flink afneemt vanaf ongeveer ons 25e levensjaar.

Toepassingen van een bindweefselmassage

Bindweefsel vinden we terug op bijna elke plek in ons lichaam. Hierdoor is de bindweefselmassage een perfecte techniek om niet alleen je gezicht, maar ook de huid op andere plekken van je lichaam een oppepper te geven. Wat dacht je van een bindweefselmassage voor je:

  • Benen: Dankzij de cel vernieuwing die plaatsvindt bij een bindweefselmassage, kun je cellulite flink aanpakken. Bovendien masseert de schoonheidsspecialiste eventuele verklevingen los. Hiermee voer je vetten beter af.
  • Rug: Ook bij sportblessures is de bindweefselmassage een geschikte techniek. Omdat bindweefsel zich tussen de spieren en je huid bevindt, is dit met name geschikt bij bijvoorbeeld gewrichtspijn en blokkades.
  • Buik: Begint je huid op je buik te verslappen of kun je wel een beetje extra vet afvoeren rondom je buik? Boek dan een bindweefselmassage. De huid verbetert van conditie en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Hierdoor worden vetcellen sneller afgevoerd.

Zoals je ziet kun je de bindweefselmassage op je hele lichaam toepassen. Daarbij kun je kiezen voor een éénmalige massage of een huidverstrakkende kuur. Hoeveel behandelingen je nodig hebt hangt af van het gewenste resultaat. Jouw schoonheidsspecialiste kan je hierover adviseren.

Hoe duur is een bindweefselmassage?

De prijs voor een bindweefselmassage verschilt per salon en lichaamsdeel. Voor een kuurbehandeling ontvang je bij de meeste salons een korting en sommige salons bieden bijvoorbeeld de 6e behandeling gratis aan. Een kuur, met meerdere behandelingen, biedt het beste resultaat. Ook gebruiken sommige schoonheidsspecialisten extra’s als hyaluronzuur, dag- of nachtcrèmes. Je ziet de gemiddelde prijzen in onderstaande tabel:

Prijs bindweeselmassage

Een bindweefselmassage is niet pijnlijk, maar het kan zijn dat je de diepgaande massage als onprettig ervaart. De meeste mensen vinden het tintelen van de huid, na afloop, juist aangenaam. Je huid zal er ook eventjes rood uitzien, maar dat trekt gelukkig al snel weer weg. Wil je ook een huis in topconditie, minder cellulite of vet op je buik? Informeer dan naar de mogelijkheden bij een schoonheidsspecialiste in je buurt. Je vindt een professionele salon op deze website.

Beauty behandeling Massage