Is dermaplaning goed voor de huid?

29 september 2023 · door Tara

Dat je dode huidcellen moet verwijderen voor een stralende huid, weten we inmiddels allemaal wel. Maar er zijn heel veel verschillende manieren om dit te doen. Zo kun je scrubben, peelen, exfoliëren of bijvoorbeeld kiezen voor een dermaplaning behandeling bij de schoonheidsspecialiste. Nog nooit gehoord van dermaplaning? Lees er hier alles over.

Wat is dermaplaning?

Dermaplaning is een manier om je gezichtshuid te exfoliëren. De schoonheidsspecialiste verwijdert met speciale dermaplaning mesjes, handmatig, de huidcellen van de bovenste huidlaag. Tijdens de behandeling zal de beauty specialist niet alleen donshaartjes van je gezicht verwijderen, maar ook vuil en dode huidcellen. Klinkt eng, maar jouw beauty expert is hier uiteraard voor geschoold. Een dermaplaning behandeling kent een aantal grote voordelen:

  • Direct resultaat: Na de behandeling zie je direct resultaat. Je gezicht kan een klein beetje rood zijn, maar dit trekt snel weg en je hoeft niet speciaal thuis te blijven. Je huid glanst en voelt superglad aan.
  • Verzorgende producten: Omdat al het vuil en de bovenste huidcellen verwijderd zijn, wordt de werking van je verzorgende producten verbeterd. De werkzame ingrediënten komen nu direct terecht waar ze hun werk kunnen doen.
  • Make-up: Je make-up blijft beter zitten en ziet er strakker uit. Dit komt doordat er geen donshaartjes meer zijn, die door make-up juist extra zichtbaar worden.
  • Pijnloos: Met een chirurgisch mesje over je gezicht schrapen klinkt niet prettig. Toch is de behandeling volledig pijnloos en voel je zelfs meer van harsen, threaden, waxen en laseren, dan van dermaplanen.
  • Vermindert kans op acne: Omdat al het vuil verwijderd wordt, heb je veel minder kans op verstopte poriën. Dit vermindert de kans op acne aanzienlijk.
  • Pigmentvlekken: Waar je met laseren en harsen de kans op pigmentvlekken verhoogt, is dit bij dermaplaning juist niet het geval. Dit komt doordat waxen, laseren en epileren, de huid kan irriteren waardoor er post-inflammatoire hyperpigmentatie ontstaat.

Dit lijkt haast te mooi om waar te zijn. Een behandeling geschikt voor elk huidtype met als direct resultaat een gladde, stralende huid. Dermaplaning kent ook een aantal kleine nadelen. Zo kun je op een huid met actieve acne geen behandeling uitvoeren omdat je dan juist de acne kan verergeren. Heb je net een zonvakantie geboekt? Dan moet je de behandeling eventjes uitstellen. Je mag namelijk de eerste 48 uur na de behandeling niet in de zon en moet sowieso minimaal een spf 30 gebruiken de eerste week erna.

Dermaplaning voor iedereen

Is dermaplaning dan de ideale behandeling voor een stralende huid voor iedereen? Dat hangt ervan af hoe vaak je een dermaplaning inplant en je beschikbare budget. Gemiddeld kost een behandeling rond de € 70,- euro. Het resultaat blijft vier tot zes weken zichtbaar, dus op termijn kan dit best kostbaar zijn. In de zomer kun je dermaplaning bovendien beter een aantal weken overslaan omdat je gezicht gemakkelijker verbrandt. 

Ben je benieuwd of dermaplaning ook iets voor jou is? Kijk dan eens naar dermaplaning ervaringen die je tegenkomt op internet en maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde schoonheidssalon in de buurt. Je vindt de dichtstbijzijnde salon, via de listings op onze website.

Gelaatsverzorging Gezicht