Een gezichtspeeling bij de dermatoloog

25 januari 2023 · door Tara

Voor het verbeteren van de conditie van je huid, kun je thuis aan de slag gaan met allerlei crèmes, serums en scrubs; of je laten behandelen bij de schoonheidsspecialiste. Voor meer complexe huidproblemen ga je naar de dermatoloog. Een van de behandelingen die je kunt kiezen; is een gezichtspeeling bij de dermatoloog. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Waarom naar de dermatoloog?

Een dermatoloog is een arts die zich o.a. gespecialiseerd heeft in huidaandoeningen. De huidarts kan zelfstandig in een kliniek werken of in het ziekenhuis. Je kunt zowel op doorverwijzing van je huisarts naar een dermatoloog, of zelfstandig. Voor medisch gerelateerde huidaandoeningen, draagt de ziektekostenverzekeraar een gedeelte bij.  Wil je een esthetische behandeling? Dan zul je de kosten veelal zelf moeten betalen. Hierbij kun je denken aan behandelingen als een peeling, fillers, botuline toxine of bijvoorbeeld Ultherapie.

Gezichtspeeling bij de dermatoloog

Met een peeling worden oude, dode, huidcellen verwijderd waardoor de aanmaak van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Afhankelijk van de intensiteit van de peeling, wordt ook de aanmaak van collageen bevorderd. Hoe meer collageen, hoe steviger en elastischer de huid. Er zijn twee soorten peelings te onderscheiden:

  • Mechanische peeling: Een mechanische peeling herken je door de “korreltjes” in het product. Door de schurende werking wordt de celvernieuwing gestimuleerd in de opperhuid. Microdermabrasie, op basis van kristal korreltjes, is hier een voorbeeld van; maar ook scrubs met zoutkorrels, vermalen pitten van vruchten of noten behoren tot de mechanische peelings.
  • Chemische peeling: Een peeling op basis van zuren noem je een chemische peeling. De behandelend specialist kan gebruikmaken van verschillende soorten zuren, afhankelijk van het huidprobleem. Er wordt gewerkt met fruitzuren, glycol-, melk- en salicylzuren; maar ook met trichloorazijn (TCA behandeling) en fenol.

Een chemische peeling dringt dieper door in de huid dan een mechanische peeling. De chemische peeling voor je gezicht kan, na de behandeling, twee huidreacties veroorzaken. Je huid kan tijdelijk wat roder van kleur zijn, of gaan vervellen. Vooral bij een diepwerkende chemische peeling, gaat je huid na een aantal dagen vervellen om plaats te maken voor een prachtige nieuwe huid. Je dermatoloog bekijkt welke peeling het meest geschikt is en het mooiste resultaat oplevert.

Gemiddelde chemische peeling prijs

Zonder specifieke huidaandoening, gaan de meeste cliënten naar de dermatoloog voor een anti-aging peeling. De prijzen variëren en zijn afhankelijk van het soort behandeling en aantal noodzakelijke sessies. We zetten gemiddelde prijzen voor je op een rij:

Behandeling Toepassing Prijs
Fruitzuur Peeling Milde en beginnende huidveroudering Vanaf € 40,- tot € 80,- euro
TCA Peeling Medium huidveroudering, fijne lijntjes en grove poriën Vanaf € 80,- tot € 200,- euro
Fenol Peeling Ernstige huidveroudering, diepe rimpels Vanaf € 600,- tot € 950,- euro

Bij sommige klinieken zijn verzorgende producten voor thuisgebruik, inbegrepen in de prijs. Het is dus verstandig bij verschillende experts het aantal behandelingen en voorwaarden te vergelijken voordat je een keuze maakt. Wil je meer weten over de verschillende soorten peelings? Informeer dan eens bij een schoonheidssalon in de buurt die je kunt vinden via de listings op deze website.

Beauty info Gezicht Beauty behandeling