Lees alles over de voordelen van je gezicht laten threaden

28 september 2021 · door Fabian

Er wordt al duizenden jaren wat afgeplukt aan ons gezichtshaar. Wenkbrauwen, haren op je bovenlip en kin, alles wordt zorgvuldig weggewerkt. Tegenwoordig zijn er legio opties om gezichtshaar te laten verwijderen of in vorm te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld de haren in je gezicht threaden, waxen, epileren of permanent ontharen. In dit artikel kijken we hoe threading in zijn werk gaat en wat de voordelen zijn. Heb je straks nóg meer technieken om uit te kiezen!

Waar komt threading vandaan?

Dacht jij ook dat het in vorm laten “shapen” van je wenkbrauwen helemaal van deze tijd is? Niet dus. De Egyptenaren kleurden hun wenkbrauwen pikzwart, de Romeinen showden vol trots hun unibrow en in de middeleeuwen was het juist hip om bijna geen wenkbrauwen te hebben. In het oude Perzië kregen vrouwen een threading van hun wenkbrauwen om te laten zien dat ze klaar waren voor het huwelijk. Hier hing een enorme ceremonie omheen. Naarmate mensen steeds meer gingen reizen, brachten de Perzen het traditionele threaden mee naar andere landen. Zo kon de rest van de wereld ook kennismaken met threading.

Hoe werkt je gezicht threaden?

Treading is een manier van epileren met touw. Een dun touwtje welteverstaan, meestal van katoen en licht gekleurd zodat je de haren goed kunt zien. De schoonheidsspecialiste wikkelt het touwtje gekruist om haar beide handen en rolt, haartje voor haartje, al je ongewenste gezichtsharen, met wortel en al, weg. Je kunt threading ook toepassen op je kaaklijn, kin of wangen. Een ander veel voorkomende behandeling is lip threading. Threading wordt meestal niet toegepast op andere lichaamsdelen omdat daar het haar stugger is en het oppervlak een stuk groter.

De voordelen van threaden

Threaden of waxen, wat is eigenlijk beter? Je gezicht laten threaden kent een aantal voordelen in vergelijking met waxen. Maar uiteindelijk kies je gewoon waar jij je zelf het prettigst bij voelt. Heb je nog nooit geprobeerd om te threaden? Kijk dan eens naar de voordelen:

  • Secuur: Omdat bij threading haartje voor haartje wordt verwijderd, kan je het mooiste vormgeven aan je wenkbrauwen. Threading werkt heel secuur.
  • 1 millimeter: Waar je bij waxen minstens haren moet hebben met een lengte van 3 tot 5 millimeter, kun je al threaden vanaf 1 millimeter. Wel zo fijn als het om je gezicht gaat.
  • Gevoelig: Omdat er geen chemische stoffen of warmtebronnen worden gebruikt bij threading is het ook geschikt voor de gevoelige huid en veroorzaakt het geen huidirritatie.
  • 5 weken: Met threading blijven je haren tot wel 5 weken weg!
  • Hygiënisch: Tijdens een threading behandeling raken enkel de touwtjes je gezicht aan.

Een nadeel van threaden is dat het langer duurt dan waxen. Ook kan de eerste keer best pijn doen. Maar dit vermindert naarmate je vaker laat threaden.

Gezicht