Wat zijn biab nagels?

04 januari 2024 · door Tara

Wil je ook prachtig verzorgde nagels? Dan kun je bij de manicure en schoonheidsspecialiste kiezen uit verschillende kunstnagel soorten. Zo zijn er de bekende gelnagels en acrylnagels, maar je kunt tegenwoordig ook kiezen voor biab nagels. Wat zijn biab nagels precies? In dit artikel vertellen we je waarom je zou kiezen voor de biab nagel en alles over de voordelen ervan.

Wat zijn biab nagels?

Het woord biab staat voor: builder in a bottle. Het product is bedacht door het Britse TheGelbottle als multifunctioneel product dat je nagels verstevigt. Omdat het flexibel is, breekt het niet snel af en blijft het lang zitten. Je kunt er nagels mee opbouwen en mee vormgeven. De biab is afweekbaar, waardoor je het gemakkelijk kunt verwijderen, zonder je natuurlijke nagels te beschadigen. Je kunt biab nagels laten zetten in verschillende kleuren, of in een blanke lak. Hoe lang blijven biab nagels zitten? Gemiddeld heb je er tot vier weken plezier van.

Biab nagels laten zetten

Door heel Vlaanderen vind je salons waar je biab nagels kunt laten zetten. Omdat de lak verstevigend en voedend werkt, wordt dit type vaak aangeraden bij mensen met zachte nagels en nagelbijters. We zetten een aantal salons op een rij:

  • Biab nagels Antwerpen: Bij Nagelsalon Nailand op het eilandje in Antwerpen, zorgen Laila en Joyce voor biab nagels onder het genot van een bubbel of verse kop koffie. Niet alleen je handen, ook je teennagels kunnen hier voorzien worden van biab lak. Als je er toch bent, kun je direct je wimpers en wenkbrauwen laten behandelen.
  • Biab nagels Gent: Bij Phlox Beauty kun je zelfs tot vrijdagavond 19:00 uur je biab nagels laten zetten. Naast biab French manicure, naturel of full colour, kun je ook elke vier weken even langswippen om je nagels te laten bijwerken.
  • Biab nagels Leuven: Bij de Beauty Lounge in Leuven staan Femke, Axelle en Eva klaar om je nagels weer helemaal tiptop in orde te maken. Wanneer je een afspraak maakt om je biab nagels te laten zetten, kun je meteen een verzorgende manicure bijboeken.
  • Biab nagels Hasselt: Bij Nagelstudio Nails & Nails in Hasselt, kiest zaakvoerster Sandra ervoor om biab te zetten na eerst een Russische manicure te hebben uitgevoerd. Dit betekent dat ook de nagelriemen goed verzorgd worden. Sandra maakt altijd gebruik van de meest recente technieken en producten.

Ga je liever niet naar een salon en wil je jouw biab nagels zelf doen? Denk er dan wel aan dat dit product juist gemaakt is om de nagel uit te vullen. Terwijl de gel over de nagel vloeit, moet je dus met je andere hand direct de vorm eraan geven. Een lastig klusje om met één hand uit te voeren.

Verschillende biab nagels prijzen

De prijzen voor het zetten van biab verschillen per salon. Dit heeft te maken met het soort behandeling welke de salon nog meer aanbiedt of er extra aan toevoegt. Een natuurlijke biab varieert van € 30,- tot € 60,- per behandeling. Voor een full colour lopen de prijzen uiteen vanaf € 45,- tot € 65,-. Wil je jouw nagels ook laten behandelen met biab lak? Informeer dan bij een salon in de buurt. Je vindt de dichtstbijzijnde salon, via de listings op deze website.

Schoonheidssalon Manicure Nagels