Wat is semi permanente haarkleuring?

25 november 2022 · door Tara

Wil je ook graag jouw haren eens een ander kleurtje geven? Dan kom je veel verschillende benamingen tegen voor haarverf. Zo zie je permanente haarverf, demi permanente en semi permanente haarkleuringen. In dit artikel bekijken we wat semi permanente haarkleuring doet met je haar en wanneer je het juist wel, of niet gebruikt.

Hoe werkt semi permanente haarkleuring?

Waar bij permanente haarkleuring de kleurstoffen zich nestelen tussen je haarschubben, vormt een semi permanente haarkleuring een laagje om je haarschacht heen. De kleur trekt dus niet in je haar. Dit komt omdat er bij dit type haarverf geen waterstofperoxide of ammoniak wordt gebruikt. Hierdoor is het gemakkelijk een semi permanente haarkleuring te verwijderen met shampoo. Na ongeveer drie keer wassen is je kleurtje weer verdwenen. Een andere benaming voor deze haarkleuring is kleurspoeling of directe haarkleuring.

De keuze voor een kleurspoeling

Een kleurspoeling is ideaal wanneer je eens een andere haartint wilt. Bijvoorbeeld iets warmer of donkerder. Ook bij haar dat al geverfd is, zorgt een kleurspoeling er voor dat de kleur weer lekker wordt opgefrist en je haar weer mooi glanst. Ideaal dus als verzorging voor geverfd haar. Je haren lichter van kleur maken gaat helaas niet met een directe haarkleuring. Heb je grijze haren? Dan is de kleurspoeling niet geschikt om deze te maskeren. Een semi permanente haarkleuring dekt namelijk geen grijs haar. 

De beste semi permanente haarkleuring

Wil je een kleurspoeling eens een keertje uitproberen, maar ben je benieuwd welke kleurspoelingen goed zijn voor je haar? We zochten de beste directe haarkleuringen voor je op:

  • Semi permanente haarkleuring blond: Schwarzkopf biedt met zijn Blondme producten de perfecte kleurspoeling voor blond haar. Het bevat een uniek “bond protection system”, wat zorgt voor minimale breuk van je haar, de haarstructuur stabiliseert en bijdraagt aan een mooie glans in je haar. Met Blondme voorkom je dat je haren een rossige gloed krijgen en kun je blond haar tot wel negen tinten lichter maken.
  • Semi permanente haarkleuring rood: Met de L'Oreal Colorista Washout Haarkleuring, kun je tijdelijk je haren voorzien van een dieprode tint. De kleurspoeling wordt geleverd in een crème vorm. Hierdoor kun je ook voor rode highlights kiezen, of bijvoorbeeld een dip dye effect. De uitwasbare kleuring bevat voldoende voedende stoffen en dienst ook als haarmasker. Hierdoor is je haar ook meteen verzorgd. Deze kleurspoeling is na twee tot vijf keer wassen weer verdwenen.
  • Semi permanente haarkleuring zwart: Iroiro biedt een kleurspoeling op basis van 100% natuurlijke kokosolie. Hierdoor wordt je haar gehydrateerd tijdens het kleuren en blijft het mooi glanzend en soepel. De producten zijn allemaal dierproefvrij en volledig veganistisch. Bovendien bevatten de producten van Iroiro geen chemicaliën.

Voordat je zelf thuis aan de slag gaat lees je altijd eerst de verpakking en de gebruiksaanwijzing. Niet elke spoeling is geschikt voor elke haarkleur en soms moet je jouw eigen haren bijvoorbeeld eerst oplichten. Een te lange inwerktijd kan de uitkomst van de kleur beïnvloeden. Wil je er zeker van zijn dat je de kleur niet verknalt? Schakel dan de hulp in van een professional. Je vindt een expert uit je buurt via de listings op deze website.

Beauty info Kapsalons