Wat is de beste lippenbalsem?

03 juli 2023 · door Tara

Vooral tijdens de gure wintermaanden hebben we er allemaal last van; droge, schrale en gebarsten lippen. Maar ook wanneer je tijdens een zonnige vakantie veel in de zee zwemt, of op een kantoor met een lage luchtvochtigheid. Heel irritant, want je zit de hele dag op die velletjes te bijten en je lippen nat te maken. Een lipbalm tegen droge lippen helpt, mits je de juiste kiest. In dit artikel gaan we op zoek naar de beste lippenbalsem voor fijne, zachte, lippen.

Ingrediënten om op te letten

Er zijn heel veel verschillende lippenbalsems met elk weer andere ingrediënten. Omdat een deel van je lippenbalsem in je mond terechtkomt, kies je beter voor een balsem met plantaardige ingrediënten en oliën. Welke lippenbalsem is dan veilig? Dat zijn balsems met bijvoorbeeld kokosolie, sheaboter, bijenwas en amandelolie. Lippenbalsems met schadelijke minerale oliën zoals paraffinum, petrolatum en polyethyleen, gebruik je beter niet. Net als balsems met conserveringsmiddelen. Ook blijken veel mensen allergisch te reageren op het stofje linalool.

Wat is de beste lippenbalsem?

Wat de beste lippenbalsem is, hangt af van de reden waarvoor je de balsem gebruikt. Wil je kapotte lippen snel herstellen, heb je last van brandende lippen, of zoek je juist een lippenbalsem met spf voor de zonnige dagen? We zetten een aantal bekende merken voor je op een rij:

  • Labello lippenbalsem: De beste Labello stick is de veganistische variant, vrij van dierlijke producten. Op de ingrediëntenlijst vind je natuurlijke hennepzaadolie en sheaboter terug. Vrij van minerale oliën, zorgt deze balsem voor bescherming en hydratatie. Helaas vind je wel benzyl alcohol en linalool terug in deze Labello.
  • Rituals lippenbalsem: De Rituals Fortune Balm, beschikt over een spf 30 en bevat tal van natuurlijke oliën zoals druivenpit-, olijf-, jojoba- en kokosnootolie. Daarnaast zorgt de toegevoegde vitamine E voor verzachting.
  • Neutrogena lippenbalsem: De zogenaamde Noorse formule “intens herstel” van Neutrogena, bevat helaas wel minerale oliën zoals parrafinum liquidum. Ook het stofje propylparaben, veroorzaakt regelmatig een allergische reactie.
  • Carmex lippenbalsem: Het uit Amerika overgewaaide Carmex bevat minerale oliën zoals lanoline en petroleum en hormoonverstoorders zoals: ethylhexyl methoxycinnamate en benzophenone-3. De bijenwas en cacaoboter zorgen voor de verzachtende werking.
  • Eucerin lippenbalsem: De Aquaphor SOS Lip Repair, herstelt gebarsten lippen al in 60 seconden dankzij de toegevoegde panthenol (provitamine B5), vitamine C en E.  Verder zijn er geen geurstoffen en conserveringsmiddelen toegevoegd. Zo vind je glycerine en geen paraffine in de balsem en ook de was is van plantaardige oorsprong.
  • Purol lippenbalsem: De Purol bee lippenstick is de enige balsem uit de Purol lippenbalsem lijn op basis van 100% natuurlijke ingrediënten. De basis is bijenwas, aangevuld met diverse natuurlijke oliën.

Wil je 100% natuurlijke lippenbalsem? Kies dan voor de biologische Weleda skinfood lippenbalsem of de plantaardige Le Labo lippenbalsem bijvoorbeeld. Let er ook altijd op dat je niet te vaak smeert, hiermee sluit je de lippen juist af en worden je lippen juist droger. Hoe vaak gebruik je lippenbalsem het best? Smeer maximaal twee keer per dag en kies voor een product op basis van lanoline. Lanoline staat er om bekend je lippen niet af te sluiten.

Wil je meer informatie over de beste verzorging voor zachte lippen? Maak dan eens een afspraak bij een schoonheidssalon in je buurt. Je vindt de dichtstbijzijnde, via de listings op deze website.

Make-up Lippen