Hoe werkt ontharingscrème?

17 oktober 2022 · door Tara

Op een snelle manier, pijnloos, ontharen; bestaat dat? Jazeker, door gebruik te maken van een ontharingscrème ben je binnen 10 minuten van je ongewenste haartjes af, zonder pijn te lijden. Klinkt ongeloofwaardig, maar toch werkt het echt! Ben je ook benieuwd hoe ontharingscrème werkt? Lees dan verder.

Hoe werkt ontharingscrème?

Ontharingscrèmes zijn verkrijgbaar in verschillende varianten; als crème, gel, spray of mousse. Het bevat bestanddelen als potassium thioglycolate en calciumhydroxide die zorgen voor de afbraak van keratine. Onze haren bestaan voor 95% uit keratine. Door dit af te breken, worden de haren zacht en zijn ze makkelijk te verwijderen. Het blijven uiteindelijk wel chemicaliën die je op je lichaam smeert, dus is het belangrijk altijd de instructies op de verpakking op te volgen en de juiste inwerktijd aan te houden. Hiermee voorkom je een geïrriteerde huid.

Voordelen van ontharingscrème

Wanneer je eenmaal weet hoe je ontharingscrèmes moet gebruiken, ontdek je al snel de vele voordelen er van:

  • Pijnloos: Waar we met harsen, threading, epileren en waxen nogal eens onze tanden op elkaar zetten tegen de pijn, heb je daar met ontharingscrèmes geen last van. Even afspoelen onder de douche, verwijderen met een natte handdoek of wegvegen met een spateltje is alles wat je doet. Daar voel je helemaal niets van!
  • Geen stoppels: Door de crème worden de haren bij het haarzakje afgebroken. Hierdoor ontstaan er geen stoppeltjes en groeit je haar zachter terug.
  • Veelzijdig: Ontharingscrèmes kun je echt op elk lichaamsdeel gebruiken. Op je benen, onder je oksels, voor je bikinilijn en zelfs in je gezicht.

Het beste is de crème van tevoren te testen op een klein stukje huid. Heeft je huid na 24 uur een branderig of jeukend gevoel? Dan zijn ontharingscrèmes helaas niet geschikt voor jou.

Kies het juiste product

Er zijn veel verschillende ontharingscrèmes op de markt. Heb je een gevoelige huid? Dan kies je het beste voor een ontharingscrème die speciaal voor jouw tere huidje bestemd is. Ontharingscrèmes voor de gevoelige huid bevatten namelijk minder chemicaliën en meer verzorgend stoffen als aloë vera. Ook is er ontharingscrème speciaal voor het gezicht. Die is zachter voor de huid dan crèmes voor je benen. Ontharingscrème voor de droge huid bevat extra hydraterende ingrediënten en daarnaast kun je ook nog kiezen uit ontharingscrèmes voor dikke haren of bijvoorbeeld heel fijn haar.

Ontharingscrème als wondermiddel

Wanneer je alle voordelen leest, denk je haast dat we het over een soort wondermiddel hebben. Dat is helaas niet het geval. Zo kun je de crème beter niet gebruiken nadat je net een dagje hebt liggen zonnen, want daar kun je pigmentvlekken van krijgen. Ben je verbrand door de zon? Dan laat je de tube beter staan. Ook plekjes op je lichaam met littekens, moedervlekken en schaafwondjes moet je overslaan. Het effect is ook veel korter dan met andere ontharingstechnieken; gemiddeld 4 tot 7 dagen.

Ben je benieuwd welke ontharingsmethode het beste bij jouw huid past? Maak dan eens een afspraak bij een schoonheidssalon in je buurt. Je vindt er eentje via de listings op deze website.

Beauty info