Hoe werkt een huidanalyse?

01 maart 2023 · door Tara

Wil je ook het beste voor je gezichtshuid? Dan wil je natuurlijk producten gebruiken die de natuurlijke processen ondersteunen en huidveroudering tegengaan. Maar hoe weet je welke producten het beste zijn voor jouw huidtype? Je kunt afgaan op recensies over huidverzorgende producten; maar beter is het om een professionele huidanalyse uit te laten voeren. Wil je weten hoe dat werkt? Lees dan snel verder.

Waarom een huidanalyse?

Voor een stralende en gezonde huid, zijn passende verzorgende producten belangrijk. Een schoonheidsspecialiste kan je helpen bij het vinden van de ideale ondersteunende producten, geschikt voor jouw huid. Met behulp van een huidanalyseapparaat, wordt de conditie van je huid vastgesteld. Ook wordt er bekeken hoe jouw huid reageert op verschillende producten en wat de beste behandelmethode is voor jouw wensen. Je kunt ook naar de dermatoloog voor een grondige huidanalyse. Dit is een huidarts waar je naartoe gaat bij meer complexe huidproblemen.

Werking van de huidanalyse

Er zijn verschillende manieren om een deskundige huidanalyse uit te voeren. Zo kan de specialist gebruikmaken van een apparaat bijvoorbeeld, maar je kunt ook kiezen voor een huidanalyse online. We vertellen je meer over de verschillende opties:

  • De Lightskin: Een apparaat met een 15 megapixel lens. De schoonheidsspecialiste maakt 3 foto’s van je huid en het apparaat analyseert in 20 seconden jouw huid op 10 verschillende mogelijke huidproblemen. Zo wordt er gekeken naar de staat van de poriën, huidtextuur, vochtgehalte en zonschade bijvoorbeeld.
  • De Observ 520: Bij dit apparaat wordt de huid vanuit 10 verschillende analyse-modi bekeken. Met de Observ, kijkt de beautyspecialist niet alleen naar de voorzijde, maar ook naar de zijkant van je gezicht. Zaken als pigmentstoornissen, huidveroudering en couperose, komen hierdoor direct aan het licht.
  • Visia analyse: De dermatoloog maakt gebruik van de Visia analyse. Met behulp van een digitale camera wordt een huidscan gemaakt die informatie verschaft over de staat van de diepere huidlagen. Zo weet de huidarts exact welke behandelmethode toe te passen.
  • Online huidanalyse: Op het internet kom je verschillende online huidanalyse testen tegen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een vragenlijst die je invult, waarna je de uitslag toegestuurd krijgt per email, of deze direct online kunt lezen. Er wordt dus geen scan of foto gemaakt van je huid.

Wat kost een huidanalyse gemiddeld? Dat verschilt per behandelaar. Online testen zijn altijd gratis, maar niet zo grondig als een speciaal apparaat. Boek je een losse huidanalyse, zonder behandeling, dan betaal je gemiddeld rond de € 35,- euro. De meeste klinieken bieden de huidanalyse gratis aan, in combinatie met een behandeling.

Locaties voor huidanalyse

Het analyseren van je huid kun je door heel België laten uitvoeren. Wil je bijvoorbeeld weten waar je een huidanalyse kunt laten uitvoeren in Antwerpen, of een huidanalyse in Gent? Dan type je de plaatsnaam, of postcode, van jouw voorkeur, in op de startpagina van deze website. Vervolgens klik je op een beauty salon bij jou in de buurt en maakt een afspraak voor een persoonlijke analyse van je huid. Je kunt ook van tevoren eventjes bellen met jouw salon voor meer informatie.

Gezicht