Hoe werkt de Braziliaanse keratine behandeling?

02 januari 2023 · door Tara

Iedereen wil graag sterk, zacht, glanzend, haar. Maar we worden allemaal geboren met een ander haartype. Aziatische mensen hebben bijvoorbeeld gladder haar dan Europeanen. Om toch die gladde, pluisvrije, bos haar te krijgen die we allemaal willen, kun je bij de kapper een Braziliaanse keratine behandeling boeken. In dit artikel kijken we hoe dit precies werkt.

Wat doet keratine met je haar?

Keratine is een eiwit dat bij iedereen voorkomt in de haren, nagels en huid. Onze haren bevatten zelfs 89% keratine! Dit lichaamseigen eiwit, zorgt voor bescherming tegen beschadigingen en houdt ons haar sterk en glanzend. Pak je dagelijks de stijltang, of laat je jouw haren altijd verven? Dan verminder je het keratinepercentage in je haar en wordt het pluizig en breekbaar. Omdat je haar niet uit zichzelf het keratine gehalte aanvult, kun je dit kunstmatig doen met een speciale keratine behandeling bij de kapper; waaronder de Braziliaanse keratine behandeling.

De Braziliaanse keratine behandeling

De Brazilian keratine behandeling wordt ook wel keratin straightening of Brazilian blowout genoemd. Het is een semi-permanente behandeling, wat betekent dat je haar na gemiddeld drie tot zes maanden weer terugkeert in haar originele staat. De kapper gaat als volgt te werk:

  • Wassen: Je haar wordt gewassen met een sterk reinigende shampoo zodat al je haarschubben open staan. Dit is belangrijk om het product er goed in te kunnen laten trekken. Mocht je dat willen, dan is dit hét moment om te genieten van die lekkere hoofdmassage die alleen de kapper je kan geven.
  • Aanbrengen keratine: Nadat je haar voorzichtig handdoekdroog is gemaakt, wordt de keratine lok voor lok aangebracht met een kwast. Hierna wordt de overtollige crème verdeeld met een kam en je lokken worden in folie gewikkeld. Het inwerken duurt ongeveer dertig minuutjes.
  • Stijltang: De keratine wordt nu met een stijltang, pluk voor pluk, in de haren gestreken. Elke pluk haar wordt vier tot vijf keer behandeld. Afhankelijk van je haarlengte en dikte van je haar, kan een behandeling hierdoor tussen de twee tot vier uur in beslag nemen.
  • Spoelen: Alle overtollige keratine wordt nu van je haren verwijderd door het te wassen met een milde shampoo zonder sulfaten en sodium. Deze stofjes doen de hele behandeling namelijk teniet.
    Stylen: Je haar wordt in model gebracht en je verlaat de kapsalon met prachtig glanzend haar, zonder pluis, waar je nog maandenlang plezier aan beleeft.

De nazorg van een keratine behandeling is simpel. Wacht minstens vierentwintig uur met wassen. Het beschermende laagje moet goed uitharden, dus ook zwemmen in het zwembad en de zee, sla je even over. Je haren verven doe je het beste juist voorafgaand aan de behandeling, of twee weken erna. Een keratine behandeling is overigens prima mogelijk op geverfd haar.

Gemiddelde keratine behandeling prijs

De gemiddelde kosten voor de Brazilian blowout verschillen per salon en variëren tussen de € 175,- euro tot € 450,- euro voor middellang haar. Hoe korter je haar, hoe goedkoper de behandeling. Bij veel salons, zit een speciale shampoo en conditioner voor thuisgebruik inbegrepen in de behandeling. Loop eens langs bij de kapsalon en laat je informeren over de prijzen van hun Brazilian blowout. Je vindt een  kapper in je buurt, via de listings op deze website.

Kapsalons