Wat zijn de voordelen van een gezichtsborstel?

27 maart 2024 · door Tara

Iedereen heeft zo haar eigen beautyritueel als het aankomt op het schoonmaken van je gezicht. Je kunt je gezicht reinigen met een reguliere ontschminker en pak wattenschijfjes, maar er zijn ook andere manieren voor een schoon gelaat. Met een gezichtsborstel bijvoorbeeld, pak je het allemaal net wat grondiger aan. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van het gebruiken van een gezichtsborstel.

Wat is een gezichtsborstel?

Een gezichtsborstel wordt ook wel een face brush of reinigingsborstel genoemd. Er zijn twee verschillende varianten verkrijgbaar: de elektrische gezichtsborstel en de handmatige borstel. De elektrische face brush wordt ook wel gezichtsreiniger apparaat genoemd. De naam zegt het al, gezichtsborstels zijn bestemd om je gelaat te poetsen. Met de borstel voor je gezicht verwijder je niet alleen make-up, vuil en vettigheid op een intensieve manier, maar bereid je je huid ook voor op de verzorgingsproducten die daarna komen.

Waarom kiezen voor een face brush?

Het schoonmaken van je gezicht met een gezichtsborstel heeft veel voordelen ten opzichte van je gezicht schoonmaken met een lotion of cleanser. We zetten ze voor je op een rij:

  • Doorbloeding: Omdat je met de borstel je gezichtshuid masseert, bevorder je de doorbloeding van de gezichtshuid. Zo wordt de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen verhoogd, waardoor de huid zich beter kan herstellen en beschermen.
  • Exfoliëren: Met een gezichtsborstel, verwijder je dode huidcellen van je gezicht. Dit zijn de huidcellen die door je huid worden afgestoten tijdens het voortdurende vernieuwingsproces. Een ander woord hiervoor is exfoliëren. Hierdoor verdwijnt dofheid uit je gezicht en krijgt je huid een mooie natuurlijke glow.
  • Minder acne: Door het verwijderen van de dode huidcellen en het reinigen met de gezichtsborstel, worden je poriën grondiger gereinigd. Hierdoor werkt een gezichtsreiniger heel goed bij het verminderen van acne, omdat je minder kans hebt op verstopte poriën.
  • Verzorgende producten: Op een schone huid, kunnen verzorgende crèmes en serums veel dieper intrekken. De werkzame stoffen worden hierdoor beter opgenomen.

Dit klinkt allemaal alsof we direct allemaal een gezichtsborstel moeten gebruiken, maar er zijn wel verschillen in het soort borstel. Kies daarom altijd een borstel die past bij je huidtype en beperk het gebruik van de gezichtsborstel bij een gevoelige huid tot 2 x per week.

De beste gezichtsborstel voor je huid

De beste gezichtsreiniger is er eentje die je ook goed kunt schoonmaken. Bij borstels met synthetische, of natuurlijke, haren is dat wat lastiger en kunnen de bacteriën juist in de borstel achterblijven. Kies daarom liever voor een borstel gemaakt van siliconen. Die zijn makkelijker schoon te maken en zo voorkom je dat je jouw oude huidschilfers en vuiligheid juist weer inmasseert op je gezicht.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het uitkiezen van de perfecte borstel voor jouw huidtype? Ga dan eens langs bij een schoonheidsspecialiste in de buurt, die je gemakkelijk vindt door je postcode in te toetsen op de startpagina van deze website.

Gezicht