Wat is een HIFU behandeling?

04 december 2023 · door Tara

Met huidveroudering krijgen we helaas allemaal te maken. Naarmate we ouder worden, verslapt de huid. Rimpels krijgen hierdoor een kans zich permanent op onze gezichtshuid te vestigen en dat is nu juist wat we niet willen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig diverse behandelingen om huidveroudering tegen te gaan. Een huidverjongende behandeling zoals HIFU is daar een voorbeeld van. Wat is een HIFU behandeling? In dit artikel lees je er alles over.

Wat is een HIFU behandeling?

HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound. Het is een behandeling die huidveroudering tegengaat en huidverjonging stimuleert. Met een speciaal HIFU apparaat worden ultrasone geluidsgolven naar het te behandelen gebied gestuurd. Hierdoor wordt de huid strakker en verminderen rimpels, zonder operatieve ingreep. De HIFU behandeling wordt ook wel een niet-chirurgische facelift genoemd, of een niet-invasieve huidverjongende behandeling.

Wat doet de HIFU behandeling?

De diepere dermale laag in de huid wordt tijdens de HIFU behandeling met geluidsgolven opgewarmd tot 60 graden. Hierdoor gebeurt het volgende:

  • SMAS Laag: De ultrasone shots bereiken onder andere de SMAS laag in de huid. Dit is het deel van de huid dat tegen de spieren aan ligt en waar collageen wordt aangemaakt. Dankzij de geluidsgolven wordt het oude, aanwezige collageen afgebroken.
  • Collageen: Onze huid maakt collageen aan om de huid soepel en strak te houden. Vanaf ons 25e levensjaar neemt de aanmaak hiervan af, met een verslapte huid als gevolg. Collageen levert ook elastine, wat zorgt voor de soepelheid van onze huid. De ultrasone geluidsgolven van het HIFU apparaat activeren de natuurlijke processen in de huid, waardoor je weer extra collageen en elastine gaat aanmaken. Dit proces blijft weken lang doorgaan.

Je kunt een HIFU behandeling bijvoorbeeld rondom je ogen inzetten tegen kraaienpootjes, een HIFU behandeling voor je kaaklijn, maar ook werkt de HIFU behandeling uitstekend tegen een onderkin. In het laatste geval zorgen de opwarming en geluidsgolven voor het afbreken van vet. Dit vet wordt vervolgens op een natuurlijke manier door je lichaam afgevoerd.

De HIFU behandeling nadelen

Een HIFU behandeling klinkt als een wondermiddel, maar helaas zal een echte chirurgische facelift altijd meer effect hebben dan de natuurlijke processen van je lichaam om nieuw collageen aan te maken. Het is dus wel belangrijk om van tevoren je verwachtingen goed door te spreken. Ook zijn er meer behandelingen nodig. Hoe vaak een HIFU behandeling noodzakelijk is, verschilt, maar gemiddeld worden drie behandelingen met 6 tot 8 weken tussenpozen geadviseerd. Bovendien is het resultaat niet blijvend, dus je zult het moeten blijven herhalen.

De HIFU behandeling prijs

De prijzen van de behandeling hangen af van het gebied dat je laat behandelen. Voor de zones rondom je ogen betaal je tussen de € 200,- tot € 250,- euro per sessie. Het resultaat is na 3 tot 6 maanden het zichtbaarst, dus bij 3 sessies, 2 x per jaar, kost dit je rond de € 1500,- euro per jaar. De meeste salons werken met zones, waarbij de gemiddelde prijs voor het hele gezicht op € 600,- euro ligt per sessie.

Wil je meer weten over deze behandeling? Neem dan contact op met een schoonheidssalon in de buurt die je kunt vinden via de listings op onze website.

Gelaatsverzorging Gezicht