Wat is de beste minerale make-up?

13 april 2023 · door Tara

Gebruik je dagelijks make-up, dan wil je natuurlijk het beste product voor je gezicht. Het liefst make-up die ook verzorgende eigenschappen bezit en geen schadelijke stoffen bevat. Minerale make-up is zo’n product, maar ook bij dit soort make-up bestaat er een grote variatie. In dit artikel vertellen we je alles over de beste minerale make-up voor je gelaat.

Wat is minerale make-up?

De naam zegt het al, minerale make-up bevat mineralen. Deze stoffen worden volledig uit de aarde gewonnen en zijn dus puur natuurlijk. Mineralen als ijzeroxide, silica, mica en zinkoxide, komen bijvoorbeeld voor in stenen. Door de stenen ultrafijn te malen, ontstaat mineraal poeder. Hierdoor wordt minerale make-up dan ook in poedervorm verkocht. Je brengt het aan met een borsteltje en de mineralen hechten zich aan de huid en vermengen zich met je huid-olie. Het is vrij van conserveringsmiddelen, geurstoffen, kleurstoffen en parabenen en is veganistisch. Hiermee is deze make-up niet alleen gezond voor je huid, maar ook voor de planeet en de dieren.

Nadelen van minerale make-up

Klinkt fantastisch, puur natuur op je huid. Maar zelfs 100% natuurlijke mineralen op je gezicht hebben ook nadelen. Zo zijn sommige mineralen niet geschikt voor de droge of oudere huid. Ze drogen de huid juist extra uit of smelten samen in de fijne lijntjes in het gezicht. Juist dat laatste wil je juist verbergen. Ook kun je niet alle kleuren van de regenboog vinden en zul je zelf moeten gaan mengen. Op zich blijft een mineraal poeder langdurig zitten, maar wil je een make-up die extra lang houdt? Dan zul je na het aanbrengen een fixatiespray moeten gebruiken.

De beste minerale make-up

Net zoals bij reguliere make-up, zijn er verschillende minerale make-up merken verkrijgbaar. Om de beste er tussenuit te pikken, zul je goed naar de ingrediënten moeten kijken. Een echte, gezonde, minerale make-up bestaat voor 100% uit natuurlijke mineralen en is dus alleen verkrijgbaar in poedervorm. We zetten een aantal aanbieders van minerale make-up voor je op een rijtje:

  • Minerale make-up Ici Paris: In de winkels van Ici Paris, kom je een brede selectie tegen aan make-up producten waarin mineralen zijn verwerkt. Van blusher tot lippenstift en meer. Let op, dit zijn dus niet de make-up producten die voor 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaan, maar ook conserveringsmiddelen, kleur- en geurstoffen bevatten.
  • Minerale make-up Kruidvat: Ook aan het eigen merk “Need no More” poeder foundation van Kruidvat zijn mineralen toegevoegd als mica bijvoorbeeld. Hierdoor mag het minerale make-up genoemd worden, maar ook deze make-up is niet 100% natuurlijk.
  • Minerale make-up Hema: De Hema verkoopt een mineraal gezichtspoeder onder de naam “Mineral face powder warm” waaraan het mineraal mica is toegevoegd. Helaas bestaat dit poeder ook niet voor 100% uit mineralen. 

Je ziet ook dat merken alsnog allerlei oliën toevoegen aan de mineralen. Hierdoor kunnen de mineralen in een vloeibare vorm worden aangeboden. Wil je liever een vloeibare minerale foundation bijvoorbeeld? Kijk dan goed of er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke olie. 

Wil je zeker weten dat je enkel 100% mineralen op je gezicht gebruikt? Koop dan je minerale make-up bij de schoonheidssalon. De schoonheidsspecialiste kan je dan meteen uitleggen hoe je deze gebruikt en aanbrengt. Je vindt de dichtstbijzijnde beautysalon via de listings op deze website.

Make-up