Waarom kies je voor de kapster aan huis?

02 mei 2023 · door Tara

Waar de ene persoon het zalig vindt om lekker naar de kapsalon te gaan, stelt de ander dit juist zo lang mogelijk uit. Voor iedereen die wel een goede snit wil, maar daar liever niet de deur voor uitgaat, is de kapster aan huis een ideale oplossing. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van een kapper aan huis en de gemiddelde prijzen.

Wat is een kapster aan huis?

Een kapper die bij je thuiskomt, is een zelfstandig werkende kapper zonder personeel. Andere benamingen zijn de thuiskapper of de ambulante kapper. Kappers die op locatie werken, hebben net zoveel opleidingen en trainingen gevolgd als kappers die ervoor kiezen om in een kapsalon te werken. Het enige verschil is dus de locatie. In België vind je door heel het land thuiskappers. Het kan zijn dat er bij jou in de regio geen ambulante kapper werkt. In dat geval, kun je altijd met de dichtstbijzijnde thuiskapper overleggen wat er mogelijk is.

Voordelen van de kapster aan huis

Dat een kapster aan huis gemakkelijk is, spreekt voor zich, maar er zijn veel meer voordelen wanneer een kapper bij je thuiskomt. We zetten de grootste voordelen voor je op een rijtje:

  • Kostenbesparend: Een kapper die geen hoge huur voor een bedrijfspand hoeft door te berekenen aan zijn klanten, kan een lagere prijs aanbieden. Ook kosten voor personeel, elektra, water en andere zaken die de eigenaar van een kapsalon wel moet betalen, zorgen voor een lagere prijs.
  • Hele gezin: Wanneer je ook je kinderen wilt laten knippen en je partner, kan dit in je eigen thuisomgeving. Vooral bij een gezin met kleine kindjes is dit een stuk rustiger. Ook wanneer je bijvoorbeeld een baby’tje hebt, kan je kindje gewoon lekker thuisblijven.
  • Avonduren: Een kapster aan huis kan bij je langskomen op een tijd waarop dat jou het beste uitkomt. Zo zullen sommige kapsters ook tijdens de avonduren werken. Handig wanneer je geen tijd hebt om tijdens de openingsuren van een kapsalon een afspraak te maken.
  • Ziekte: Voor mensen die slecht ter been zijn, of tijdelijk door een aandoening aan huis gekluisterd zijn, is het hartstikke fijn om toch de kapper te kunnen ontvangen.

Let er wel op dat je met de thuiskapster duidelijke afspraken maakt over de reiskosten die in rekening worden gebracht. Zo weet je van tevoren altijd waar je aan toe bent. De kapster aan huis bepaalt haar eigen prijzen. Gemiddeld betalen dames rond de € 50,- euro voor een nieuwe snit inclusief brushing. Een kleuring ligt tussen de € 35,- tot € 45,- euro.

Waar vind je de thuiskapper?

Zoals gezegd kom je thuiskapsters door heel België tegen. Je komt bijvoorbeeld in de volgende plaatsen deze kapsters aan huis tegen:

  • Kapster aan huis Gent: Kapster Isabelle werkt al sinds 2015 als ambulante kapster: Wijs Geknipt!, Kapster Nathalie komt als thuiskapper al meer dan 18 jaar bij de mensen thuis: De Krulmobiel.
  • Kapster aan huis Deinze: B-hair Kapster Aan Huis is werkzaam in de ruime omgeving van Deinze.
  • Kapster aan huis Aalst: Shanady Van Der Veken van Dy Look, komt niet alleen bij u langs als thuiskapster, maar plaatst ook gelish nagels en biedt gelaatsverzorging.
  • Kapster aan huis Antwerpen: De Rijdende Kapster Kristine, verzorgt naast uw haren ook een manicure en een pedicure naar wens.
  • Kapster aan huis Roeselare: Kapster Jody Decaestecker komt niet alleen bij particulieren thuis, maar verzorgt ook de kapsels van de inwoners van verschillende woonzorgcentra.

Ben je benieuwd wie er in jouw omgeving als thuiskapster werkt? Kijk dan snel bij de listings op onze website en maak gemakkelijk een afspraak.

Kapsalons