Waarom is Korean Skincare in België hot?

03 november 2021 · door Fabian

Je hoort en ziet het overal, Korean Skincare ofwel K-Beauty. Een schoonheidsroutine waar je “u” tegen zegt, op basis van 10 stappen met gebruik van Koreaanse beautyproducten. Korean skincare is niet alleen in België populair, K-Beauty veroorzaakt ook in Nederland een ware rage. Waarom is Korean Skincare in België een hype en wat zijn de beste Koreaanse gezichtsproducten van dit moment. Je leest het allemaal terug in dit artikel.

Korean skincare in België

Het klinkt misschien een beetje vreemd, skincare producten met slakkenslijm en tremella paddenstoelen. Maar onze best verkochte Europese gezichtsproducten zijn afgeleid van de altijd innovatieve Koreaanse beautymarkt. Wist je bijvoorbeeld dat de BB crème bedacht is in Korea? Uitgangspunt van K-Beauty is huidproblemen, rimpels en oneffenheden voorkomen, dankzij een optimale dagelijkse verzorging. Koreaanse skincare wordt gemaakt op basis van zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten en altijd verpakt in opvallende, unieke verpakkingen.De filosofie achter  dit concept slaat aan. Voortaan gaan wij ook huidveroudering voorkomen in plaats van bestrijden.

Beste Koreaanse gezichtsproducten

Wil je ook aan de slag met K-Beauty? Dan zul je eerst flink wat producten moeten inslaan. Je gaat namelijk, 2 x daags, 10 verschillende handelingen uitvoeren om je gezicht te reinigen en verzorgen. Gelukkig is Korean skincare over het algemeen heel betaalbaar en kun je het gemakkelijk kopen in een Korean skincare webshop. We zetten de beste Koreaanse gezichtsproducten voor je op een rij:

  • Secret Key Lemon Sparkling Reinigingsolie, vanaf €15,-: Deze reinigingsolie verwijdert zelfs waterproof make-up en vuiligheid na een lange dag, of dode huidcellen in de ochtend na een nachtje slapen. Met o.a. koolzaad-, druivenpit- & groen theezaad olie.
  • Skinmiso Rice Foam Cleansing Schuimreiniger, vanaf €11,99: Een milde foam cleanser om resterende vuildeeltjes te verwijderen. Skinmiso kiest ervoor om  Papaya- en rijst extract samen te voegen met 10 plantensoorten, waaronder de dropplant.
  • Mizon Apple Smoothie Peeling Gel, vanaf €13,99: Exfolieert en verwijdert dode huidcellen zonder te scrubben, dankzij papaya- en appelextract.
  • Yadah Cactus Toner Pads, vanaf €19,99 voor 20 pads: Hydrateer je huid met deze pads op basis van vijgcactusextract. Met een toner neemt je huid verzorgingsproducten beter op.
  • Pyunkang Yul Essence Toner, vanaf €15,29: Van deze essence gebruik je slechts een paar druppeltjes. Hij bestaat voor meer dan 91% uit melk van wortels van de Astragalus plant en versterkt de werking van je toner.
  • Iunik Black Snail Restore Serum, vanaf €15,29: Een serum gebruik je wanneer je littekens en pigmentvlekken wilt aanpakken. Met meer dan 70% extract van zwarte slakken, help je jouw huid te herstellen.
  • Yadah Daily Green Cica sheetmakser, vanaf €2,99: Gemaakt van bamboe, laat je dit masker ongeveer een kwartier zijn werk doen. De extracten van de Centella Asiatica Cica zorgen voor een optimaal herstel van je huid.
  • Innisfree Jeju Orchid Oogcreme, vanaf €36,50: Helpt donkere kringen en fijne lijntjes te verminderen, dankzij het extract van de Jeju orchidee.
  • Haruharu Wonder Honey Green Aqua Bomb Cream, vanaf €24,99: Een crème op basis van honing, groene thee en Camellia Sinensis plantenextract. Bomvol antioxidanten en vochtinbrengende ingrediënten. Zo wordt je huid lekker gevoed.
  • Thank You Farmer Sun Project Water Sun Cream SPF50+ PA+++, vanaf €20,99: Als laatste stap eindig je met een goede bescherming tegen de altijd aanwezige schadelijke UVB stralen. Deze Thank You Farmer, zorgt dankzij de maretak extracten ook nog eens voor celvernieuwing.

Zoals je ziet, is het, volgens de K-Beauty manier, verzorgen van je huid, best tijdrovend. Maar je kunt het ook zien als een moment van rust en aandacht voor jezelf. Bovendien kun je er ook voor kiezen om sommige stappen over te slaan en alleen de producten te gebruiken die iets toevoegen voor jouw beautyritueel. Wil je ook een stralende huid, zonder 2 x daags een tien-stappenplan te doorlopen? Zoek dan een schoonheidsspecialiste uit je buurt op deze website en maak snel een afspraak. Je schoonheidsspecialiste weet precies wat jouw huid nodig heeft.

Beauty info