Waar kun je het beste een bronzer aanbrengen?

19 juni 2024 · door Tara

Een bronzer is echt zo’n beautyproduct dat iedereen wel in haar make-up tas meedraagt. Guerlain lanceerde de eerste bronzer in 1984 op de markt en sindsdien is het niet meer weg te denken uit de beauty industrie. Van origine werd bronzer gebruikt om een zonnige gloed aan je gezicht te geven, maar tegenwoordig wordt bronzer ook toegepast om contouren te benadrukken. Wil je weten waar je op je gezicht een bronzer aan kunt brengen? Je leest het in deze blog.

Wat is een bronzer?

Bronzers zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende bruin-, roze- en aardetinten en bedoeld om je gezicht een gezonde kleur te geven. Je hebt bronzers met fijne glitters, bronzers met glans en matte bronzers. Je koopt een bronzer in poedervorm, een compacte poeder, in vloeibare vorm als cream bronzer of in een stick als een bronzer stick. Bij een poederbronzer moet je de bronzer aanbrengen met een kwast, bij de stick en de crème variant, gebruik je je vingers om de bronzer uit te smeren. Het is dus een kwestie van even uitproberen wat voor jou het handigst werkt.

Waar kun je bronzer aanbrengen?

Waar je de bronzer gaat aanbrengen hangt af van het effect dat je wilt bereiken. Vaak denken mensen dat je gewoon je hele gezicht ermee moet bedekken, maar dat is juist niet de bedoeling. Hoe moet je een bronzer dan wel aanbrengen? Dat kan op de volgende manieren:

  • Sunkissed: Dat effect waarbij het lijkt alsof je net van het strand komt, bereik je door het getal “3” langs de zijkanten van je gezicht aan te brengen. Je begint bij de zijkant van je voorhoofd, trekt de 3 door over je jukbeen en tenslotte eindig je over de rand van je kaak. Als extra kun je nog een beetje bronzer op je neusbrug aanbrengen.
  • Contouren: Om een gezicht meer vorm te geven kun je ook contouren aanbrengen, ook wel bekend als "shapen". Bronzer aanbrengen bij een ovaal gezicht doe je door een horizontale lijn onder je jukbeenderen te plaatsen en dan schuin omhoog te vegen naar de punt van je oren. Ga je bronzer aanbrengen bij een rond gezicht, dan benadruk je juist de onderkant van je jukbeenderen en je kaaklijn.

Werk altijd in laagjes en bouw dat op. Heeft de eerste streep weinig effect? Plaats er dan nog eentje overheen. Maar zorg er wel voor dat je niet eindigt met een sterk gestreept gezicht. Met een goede kwast of make-up spons bereik je een natuurlijk effect.

Welke bronzer past bij jou?

Heb je een vette huid? Dan heeft een bronzer in poeder variant het meest matterende effect. Voor een droge huid werken crème bronzers het beste. Bronzers met glitters zijn leuk voor een glowy effect, maar laten fijne lijntjes meer opvallen. Kies altijd een kleur die een tint of 2 donkerder is dan je eigen huidskleur. Wil je advies over een goede bronzer voor jouw huidskleur? Stap dan eens binnen bij een schoonheidssalon in de buurt. Je vindt de dichtstbijzijnde salon door je postcode in te toetsen op de startpagina van deze website.

Make-up