Last van beschadigd haar? Kies voor een Olaplex behandeling!

28 maart 2022 · door Tara

Je hebt de naam vast al eens ergens horen vallen; “Olaplex”. Een wondermiddel dat jouw doffe, beschadigde, haar weer nieuw leven inblaast. Dat willen we allemaal wel. Gelukkig kun je bij de kapper een Olaplex behandeling boeken, zodat je weer snel met een glanzende bos haar rondloopt. In dit artikel vertellen we je alles over de werking van Olaplex.

Wat is Olaplex?

Ons haar zit best wel ingewikkeld in elkaar en bevat allemaal disulfidebruggen. Die disulfidebruggen zorgen voor de structuur en sterkte. Wanneer ze kapot gaan, door bijvoorbeeld haarkleuringen, zonlicht, zout water en stijltangen, krijgen we futloos, pluizig haar. De makers van Olaplex, ontdekten dat “Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate” de beschadigde disulfidebruggen van binnenuit herstelt, dus voegden ze dit toe aan hun producten. Daarnaast beschermt het je haren tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De Olaplex producten werken bij elke haartype en zijn verkrijgbaar in 9 verschillende productvormen. De producten met de nummers 1 en 2, worden enkel gebruikt door professionele kappers en zijn niet verkrijgbaar voor particulieren.

De Olaplex behandeling

Een Olaplex behandeling start altijd bij de kapper. Kies je voor een kleuring? Dan kan de kapper de Olaplex toevoegen aan jouw haarverf. Maar je kunt een Olaplex behandeling ook na het verven boeken. Omdat de producten geschikt zijn voor alle haartypes, kun je een Olaplex behandeling ook prima op krullen toepassen. De behandeling ziet er als volgt uit:

  • Nummer 1 Bond Multiplier: Nadat je haar gewassen is, brengt de kapper Olaplex nummer 1 aan op het nog vochtige haar en laat dit 5 minuutjes intrekken. De “Bond Multiplier” doet haar werk en begint met het herstellen van je haar.
  • Nummer 2 Bond Perfector: Het herstelproces wordt versterkt door de “Bond Perfector” aan te brengen en twintig minuutjes te laten inwerken. Dit product wordt rechtstreeks over de “Bond Multiplier” aangebracht.
  • Wassen en drogen: Je haar wordt gewassen en gedroogd en in principe hoef je nu verder niets meer te doen. Totdat je opnieuw een behandeling wenst.

Om je haar langer mooi te houden, kun je thuis verder aan de slag met een wekelijks haarmasker nummer 3, je haren wassen met de nummers 4 & 5, stylen met nummer 6 en je haar laten glanzen met nummer 7. Als extraatje is er ook nog nummer 8; een vochtinbrengend haarmasker dat volume en glans aan je haar geeft. Behalve nummer 1 & 2, kun je alle producten als particulier gewoon bij de kapper kopen voor thuisgebruik.

Olaplex behandeling prijs

De kosten voor een Olaplex behandeling bij de kapper, verschillen per kapsalon en hangen af van het soort behandeling die je uitkiest. Laat je enkel Olaplex toevoegen aan je haarverf? Dan kan dit al vanaf €20,-. Een complete behandeling heb je vanaf €32,-. Omdat er geen siliconen, phtalaten, polymeren en parabenen in zitten, kun je zo vaak een behandeling boeken als je maar wilt. Maar omdat Olaplex herstelt, hangt het van de conditie van je haar af hoe vaak het noodzakelijk is. Laat je adviseren door een kapper uit je buurt, die je kunt vinden via de listings op deze website en boek vandaag direct je eerste Olaplex behandeling!

Kapsalons