De beste high end gezichtsverzorging

16 november 2021 · door Fabian

Iedere huid vertoont tekenen van huidveroudering. Dat proces start zelfs al vanaf ons 20e levensjaar, alleen zien we het pas goed wanneer rond de 35 tot 40 jaar oud zijn. Dit proces houden we niet tegen, maar we kunnen de huid wel helpen langer mooi te blijven met een goede gezichtsverzorging. In dit artikel kijken we naar de beste high end gezichtsverzorging van 2021.

Waarom is high end gezichtsverzorging duurder?

Er bestaan heel veel verschillende merken voor je huidverzorging. Het is niet zo dat de beste skincare direct de duurste is, maar met high end gezichtsverzorging weet je wel zeker dat je kiest voor veilige cosmetica merken. High end gezichtsverzorging is duurder omdat:

  • Onderzoek: High end cosmetica producenten investeren in onderzoek naar de werking van werkzame stoffen. Hiermee investeren ze in tijd, voordat een product gelanceerd wordt.
  • Kwaliteit: Duurdere producten bevatten vaak exclusieve en kwalitatief hoogwaardige  ingrediënten die op natuurlijke basis gewonnen zijn en niet kunstmatig verkregen zijn.
  • Concentratie: Daarnaast zijn de concentraties werkzame stoffen en parfum hoger. Overigens is het helaas niet verplicht deze concentraties op een verpakking te vermelden.
  • Verpakking: Hoe luxer de verpakking, hoe hoger het prijskaartje. Het oog wil ook wat, maar daar betalen we wel voor. net als voor de bijbehorende peperdure reclamecampagnes.

Veel producenten van high end gezichtsverzorging, zijn tevens eigenaar van andere, goedkopere merken. Zo vallen Mac, Origins en Smashbox bijvoorbeeld onder de paraplu van het duurdere Estée Lauder. De kennis voor de ontwikkeling van de highe end producten, gebruiken ze dan ook voor de minder dure merken. Op die manier beperken ze de kosten van de goedkopere producten.

De beste huidverzorging van 2021

Of voor jou een product “het beste” werkt, is heel persoonlijk. O.a. je huidtype, maar ook jouw persoonlijke voorkeur voor geur, substantie en verpakking bepalen of je fan bent of niet. Misschien smeer jij liever uit een tube, een ander kiest voor een glazen potje en de derde geeft de voorkeur aan een pompflacon bijvoorbeeld. Toch hebben we geprobeerd de top 3 van beste high end huidverzorgingsproducten op een rij te zetten van 2021:

  • Sisley Instant Eclat, Instant Glow Primer vanaf € 68,-: Deze primer kun je aanbrengen onder je foundation of na het aanbrengen van je foundation. Met verzorgende en hydraterende ingrediënten als kiwi-, Pavonica- & muisdoorn-extract kun je deze primer ook prima zonder foundation als verzorgend product gebruiken.
  • Medik8 Daily Radiance Vitamin C vanaf € 73,95: Een dagcrème geschikt voor elk huidtype mét SPF 30. Hyaluronzuur zorgt voor de hydratatie, vitamine C voor de aanmaak van collageen en vitamine E beschermt je huid tegen vrije radicalen en huidveroudering.
  • Estée Lauder Advanced Night Repair Intense Reset Concentrate vanaf  €81,50: Een serum op basis van de Chronolux™ S.O.S.-technologie. Al binnen 1 uur is je huid gekalmeerd. Terwijl je slaapt versterkt en hydrateert je huid dankzij 15x geconcentreerd Hyaluronzuur in een multi-moleculair complex. Geschikt voor elk huidtype.

Heb je een probleemhuid met bijvoorbeeld littekens of reageert jouw gezicht snel allergisch op bepaalde ingrediënten? Dan is het een goed plan eerst eens met een schoonheidsspecialiste uit je buurt te overleggen welke huidverzorging voor jou het beste is. Elke huid is anders en voor een persoonlijk advies, maak je gewoon een afspraak. Vind een salon in de buurt via de listings op deze website.

Beauty info Pedicure Manicure