Borstelige wenkbrauwen? Probeer eens een brow lift.

19 juli 2022 · door Tara

Ineens zag je het overal op de catwalk; volle wenkbrauwen die duidelijk in model gekamd zijn. Hadden we net allemaal al onze wenkbrauwharen laten epileren tot fijne dunne streepjes, blijkt de fluffy brow een hit. Gelukkig is er de brow lift om ons net zulke volle wenkbrauwen te bezorgen als Gigi Hadid. Wil je weten hoe dat werkt? Lees het hier.

Wat is een brow lift?

Een brow lift klinkt als een behandeling waarvoor je onder het mes gaat. Een soort facelift voor je wenkbrauwen zeg maar. Niets in minder waar. Voor een browlift gebruikt de schoonheidsspecialiste speciale lotions. Dankzij de wenkbrauw lotions worden je haren in model gebracht. Er komt dus geen mesje of verdoving aan te pas en het is een volkomen pijnloze behandeling. Brow lifting wordt ook wel “brow lamination” of “fluffy brows”genoemd. 

De brow lift behandeling

Een brow lift behandeling is alleen mogelijk wanneer je over best wel wat wenkbrauwhaar beschikt. Het liefst van die borstelige wenkbrauwen die een beetje ongetemd alle kanten op krullen. Bij heel dunne wenkbrauwharen of weinig haar, is een wenkbrauwlift niet mogelijk. In zo’n geval kun je beter permanente make-up overwegen. Jouw beauty expert gaat als volgt te werk:

  • Reinigen: Je wenkbrauwen worden ontdaan van vet, zweet en vuil. Alleen op schone wenkbrauwen geeft de lotion het gewenste resultaat.
  • Lijmen: Met een wateroplosbare lijm worden de haartjes vastgelijmd in de gewenste richting geborsteld.
  • Lotion: Nu worden de lotions aangebracht die jouw haartjes fixeren.
  • Verven: Voor een extra sterk effect worden de wenkbrauwharen geverfd.
  • Shapen: Als laatste stap worden de haren bijgeknipt en eventueel nog geëpileerd voor de perfecte vorm en een optimaal effect.

De behandeling duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Maar hoe lang blijft een brow lift zitten? Dat hangt een beetje af van je eigen haargroei. Gemiddeld heb je 4 tot 6 weken plezier van je nieuwe wenkbrauwen. Je hoeft er verder weinig meer aan te doen, behalve ‘s ochtend eventjes de juiste richting op kammen.

Na de brow lift behandeling

Een brow lift is onschadelijk voor je haren, mits je het niet vaker dan elke 2 maanden herhaalt. De eerste 24 uur na de behandeling moet je vocht vermijden. Dus je hoofd onder de douche vandaan houden en niet flink actief tekeer gaan in de sportschool. Zweet is namelijk ook vochtig. Je oude wenkbrauw make-up heb je niet meer nodig, maar mocht je het toch willen gebruiken; dan pas na de eerste 24 uur. Verder moet je vooral van je wenkbrauwen afblijven, niet friemelen en ze niet tegen de haarrichting in kammen.

Pak je brow lift kit

Op internet zijn diverse aanbieders te vinden van de brow lift kit. Prijzen variëren vanaf € 30,- tot € 300 Euro. Het nadeel van zo’n doe het zelf set, is dat je nooit zeker weet of de producten onschadelijk zijn voor je wenkbrauwen. Ook is het resultaat niet gegarandeerd. Wil je zeker zijn van een professioneel eindresultaat? Boek dan een afspraak bij een beautysalon in je buurt. Voor een bedrag tussen de € 35,- Euro tot € 55,- Euro, krijg jij gegarandeerd fantastische wenkbrauwen. De dichtstbijzijnde schoonheidsspecialiste in je buurt, kun je vinden via de listings op deze website. 

Beauty info