Alles over wimperlifting

05 september 2022 · door Tara

Tegenwoordig zijn er allemaal producten verkrijgbaar om je wimpers te krullen. Ook bij de schoonheidsspecialiste kun je kiezen uit verschillende behandelingen. Dankzij de lash lift, zeg je gedag tegen die nare wimperkrultangen en zijn wimperextensions voortaan verleden tijd. Wil je meer weten over wimperlifting? Lees dan verder.

Hoe werkt wimperlifting?

Bij een behandeling voor het liften van je wimpers, wordt gebruikgemaakt van je natuurlijke wimperharen. Nu willen we allemaal prachtige, lange, gekrulde wimpers. Om dat te bereiken werkt de schoonheidsspecialiste tijdens een wimperlift behandeling met verschillende lotions. Als je wilt, kun je de lift direct combineren met het verven van je wimpers. De behandeling ziet er als volgt uit:

  • Siliconen rods: Voorafgaand aan de behandeling worden je wimpers, vanaf de haaraanzet, om een siliconen staafje gekruld. Deze staafjes noem je ook wel “rods”. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en volkomen onschadelijk.
  • Zwavel en water: Wimperharen bevatten zwavelbruggen en waterbruggen. Deze zijn verantwoordelijk voor de sterkte van de krul en de vorm van je wimperharen. De schoonheidsspecialiste zal deze verbindingen eerst afbreken met een lotion die Thioglycolzuur bevat. Hierdoor worden je wimpers zacht en gaan de haarschubben open staan. De natuurlijke krul is nu verdwenen.
  • Setting lotion: Nu wordt het tijd je wimpers in haar nieuwe vorm te krullen. Door een setting lotion aan te brengen, nemen je wimperharen de krul aan van het formaat van de siliconenrod. Deze lotion heeft een oxidator als basis. Net als bij permanent, worden de haren op die manier in de gewenste stand gefixeerd.

Voor wimperlifting worden, zoals je leest, chemicaliën gebruikt. De behandeling is volkomen pijnloos en geschikt voor bijna elk soort wimper. Hoe lang wimperlifting blijft zitten verschilt per persoon. Dit komt, omdat we allemaal een andere groeicyclus van onze wimperharen hebben. Gemiddeld houdt de nieuwe krul 6 tot 8 weken aan. Alleen bij de “lucky few” blijft de lash lift tot wel 3 maanden zichtbaar.

Nadelen van wimperlifting

Wimperlifting lijkt de ideale oplossing voor iedereen die een open blik wenst en langer ogende wimpers. Maar wimperlifting kent ook nadelen. 

  • Kostbaar: Omdat je het elke 6 tot 8 weken moet herhalen, is dit op de lange termijn best een kostbare behandeling. De wimperlifting prijs loopt uiteen van € 40,- Euro tot  € 80,- Euro per keer. Met een krultang en mascara zelf je wimpers krullen is goedkoper, maar ziet er minder natuurlijk uit.
  • Douchen: De eerste 24 uur na de behandeling mogen je wimpers niet met water in aanraking komen. Dit kan voor sommige mensen lastig zijn met douchen.
  • Tijd: Elke 6 weken tijd inplannen bij de schoonheidsspecialiste moet maar net in je schema passen. Voor heel druk bezette mensen kan dit een nadeel zijn.
  • Type wimper: Lash lifting is geschikt voor korte en lange wimpers, maar pakt helaas niet goed op Aziatische wimpers. Ook mensen die een chemokuur ondergaan of last hebben van alopecia, kunnen geen lash lift boeken.

Een voordeel is wel dat je niet, net als bij wimperextensions, elke 2 tot 3 weken naar de beautysalon moet om de wimperlift bij te werken. Of de nadelen voor jou opwegen tegen de voordelen is dus heel persoonlijk.

Diverse wimperlifting producten

Op internet vind je allerlei wimperlifting producten om thuis mee aan de slag te gaan. Dat scheelt je geld en een bezoek aan de schoonheidsspecialiste, maar of het resultaat net zo mooi wordt is nog maar de vraag. Je ogen zijn namelijk gesloten en je wimperharen worden gescheiden van elkaar door de schoonheidsspecialiste. Om dit zelf te doen met één oog gesloten is niet gemakkelijk. Bovendien weet de expert precies hoe lang de lotions moeten inwerken. De inwerktijd is namelijk afhankelijk van de dikte van je wimpers.

Wil je weten of een lash lift ook iets voor jou is? Praat dan eens met een schoonheidsspecialiste bij jou uit de buurt. Die kun je vinden door in de listings van deze website te kijken.

Beauty info