Alles over de medische pedicure

19 februari 2021 · door Fabian

Onze voeten worden elke dag opnieuw intensief belast. Niet alleen door te lopen, maar ook met sporten, krijgen onze voeten flink wat te verduren. Dan is het niet zo gek dat er voetklachten kunnen ontstaan. Ook het dragen van verkeerde schoenen kan tot pijnlijke voetkwalen leiden. Waarbij vrouwen vier keer zoveel kans hebben op voetklachten dan mannen. Dit komt door het dragen van hoge hakken. Een medische pedicure is een specialistische pedicure behandeling, gericht in het oplossen van uiteenlopende voetproblemen.

Soorten behandelingen bij een medische pedicure

Bij een medische pedicure denk je misschien al snel aan medische klachten. Het klopt inderdaad dat mensen met diabetes of reuma zeer gebaat zijn bij een medische pedicure. Maar de behandelingen omvatten veel meer dan medische kwalen. Wat dacht je van likdoorns door te veel eeltvorming, ingegroeide teennagels of hielkloven? Laten we eens kijken naar de verschillende soorten behandelingen bij een medische pedicure:

  • Nagelproblemen: Ingegroeide teennagels worden behandeld met een speciale nagelbeugel. Bij een medische pedicure tegen kalknagels wordt de nagel eerst afgevijld en daarna behandeld. Ook is een nagelreparatie mogelijk met hulp van acryl.
  • Huidproblemen: Door eeltophoping kun je pijn hebben tijdens het lopen en is de kans groter dat er likdoorns ontstaan. Het regelmatig laten verwijderen van eelt, voorkomt dit. Heb je te droge voeten dan scheurt de huid van je hiel. Deze hielkloven worden verwijderd tijdens een
  • Voetverzorging: Nadat je voeten tegen de kwaal behandeld zijn, verwen je jouw voeten natuurlijk extra met een heerlijke voetscrub, voetmassage of gellak. Zo zien je voeten er weer helemaal tiptop uit.

De gemiddelde prijzen op een rij

De kosten voor een pedicure verschillen per praktijk. Het soort behandeling beïnvloedt de prijs die je betaalt, maar ook de tijdsduur. Hoe uitgebreider je behandeling, hoe hoger de prijs. Een gediplomeerde pedicure zal een hoger tarief hanteren dan een ongediplomeerde pedicure. In onderstaande tabel zetten we de gemiddelde prijzen op een rij:

Soort behandeling Kosten pedicure
Losse behandeling:

Aanpakken van een probleem als een ingegroeide teennagel, eelt of likdoorns verwijderen
Vanaf €15,- tot €29,-
Standaard medische pedicure:

Nagels knippen, nagelomgeving verzorgen, eelt, kloven, ingegroeide teennagels & likdoorns verwijderen
Vanaf €25,- tot €35,-
Medische pedicure met gellak Vanaf €45,- tot €55,-
Medische pedicure met wellnessbehandeling: met voetscrub en voetmassage Vanaf €45,- tot €80,-

Veel pedicures komen ook bij je thuis. Voor een pedicure aan huis, betaal je een extra tarief, soms afhankelijk van de reisafstand. Meestal ligt dit bedrag tussen de € 10,- tot € 15,- Euro extra. Wil je van tevoren weten wat je betaalt? Informeer dan bij je pedicure naar de prijslijst, of kijk online.

Vind een professionele pedicure bij jou in de buurt!

Pedicure