Alles over de cryolipolyse behandeling

23 mei 2024 · door Tara

Een vetrolletje op je buik dat maar niet weggaat, trillende lovehandles en wiebelende billen. Wat zou het fijn zijn om strak in je vel te zitten, zonder maandenlang te hoeven trainen, een dieet en zonder chirurgische ingrepen. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een behandeling waarmee vet verdwijnt en waarbij je zelfs niet eens onder het mes hoeft te gaan. Met een cryolipolyse behandeling is het allemaal mogelijk. In deze blog vertellen we je hoe dat precies werkt.

Wat is cryolipolyse precies?

Cryolipolyse is samengesteld uit 3 Griekse woorden: “cryo”wat koud betekent, “lipo” wat staat voor vet en “lysis”, wat vernietiging betekent. Door het toepassen van cryolipolyse vernietig je dus letterlijk overtollig vet. Het mooie is, dat dit vet door je eigen lichaam wordt afgevoerd, door het vet eerst te bevriezen. De te behandelen plek wordt 35 minuten lang gekoeld bij een temperatuur van -11 graden. Hierna wordt de huid gemasseerd, waarna de vetcellen afsterven en op natuurlijke wijze worden afgevoerd. Een mooi alternatief voor liposuctie en de perfecte manier om vet op je buik, op je dijen, je onderkin en een teveel aan vet op je onderarmen te verwijderen.

Voordelen van de cryolipolyse behandeling

Vet laten verdwijnen, zonder daar iets voor te hoeven doen? Dat klinkt als een fabeltje. Toch zijn de cryolipolyse ervaringen al jarenlang zeer positief. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is ook gebleken dat het een van de veiligste manieren is om vet te reduceren. Laten we eens kijken naar de voordelen:

  • Non-invasief: Om behandeld te worden is geen enkele operatie noodzakelijk. Er wordt niet in je lijf gesneden en er komen geen naalden aan te pas.
  • Herstel: Je kunt na de behandeling gewoon doorgaan met je dagelijks bestaan en je normale activiteiten weer uitvoeren. Er is geen hersteltijd.
  • Vetcellen: Omdat je vetcellen definitief verwijderd worden, komen ze ook niet meer terug. Dit betekent overigens niet dat je nu lekker ongezond moet gaan leven, maar juist een gezonde levensstijl moet aanhouden om je lijf strak in vorm te houden.

De cryolipolyse resultaten laten wel even op zich wachten. Je lichaam heeft namelijk tijd nodig om de vetcellen geleidelijk af te voeren. Het optimale resultaat wordt zichtbaar na 3 tot 6 maanden.

Wanneer is cryolipolyse geen optie?

Voor de duidelijkheid, cryolipolyse is geen wondermiddel om af te slanken of obesitas te lijf te gaan. Ook voor diabetes- en hartpatiënten is deze behandeling ongeschikt, evenals voor zwangere dames, mensen met epilepsie of huidaandoeningen. Een cryolipolyse behandeling kan ook negatieve ervaringen met zich meebrengen. Zo kun je na een cryolipolyse behandeling blauwe plekken krijgen. Maar die verdwijnen vanzelf na een paar dagen. De meeste negatieve ervaringen hebben betrekking op mensen die onvoldoende resultaat zien. Maar dit kan te maken hebben met een aanhoudende ongezonde levensstijl.

Dat cryolipolyse werkt, is duidelijk en al lang wetenschappelijk aangetoond. Wil je er meer over weten? Laat je dan eens informeren door een kliniek waar deze behandeling wordt aangeboden. Je vindt een kliniek in de buurt via de listings op deze website.

Beauty info